Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Συμβουλες για καινουργιους γατογονεις

      Το να εχεις μια γατα ως κατοικιδιο,σημαινει δεσμευση.Θα πρεπει να τη φροντιζεις,να περνας χρονο μαζι της,να την αγαπας και να μην πας διακοπες οσο ζησει.Την γατα πρεπει παντα να την παιρνεις με το μαλακο,γιατι αλλιως δεν θα μαθει να σε υπακουει ποτε.Θα πρεπει να το περιμενεις οτι θα χασεις μερικα πραγματα επειδη θα τα χαλασει.Θα πρεπει να το περιμενεις οτι θα κανει εμετο στο χαλι,οτι θα γεμισει ολα τα ρουχα σου με τριχες.Κανεις δεν ειπε οτι θα ειναι ευκολο.Η γατα ομως θα σου δωσει την αγαπη της ως ανταλλαγμα και μια υπεροχη φιλια.Για αυτο σας δινουμς συμβουλες για μια συγκατοικιση που δεν θα εχει ουτε γατα,ουτε ζημια...

1.Η γατα ηρθε στο σπιτι!Καλυτερα να την φερετε πρωι στο καινουργιο της σπιτι για να το εχει συνηθισει μεχρι το βραδυ.

2.Για κρεβατακι,παρτε μια ευρυχωρη κουτα και βαλτε μεσα μια κουβερτα.Για να  κανετε το γατακι σας να νιωσει πιο ανετα,βαλτε κατω απο την κουβερτα ενα μπουκαλι με ζεστο νερο που θα του θυμισει την ζεστη της αγκαλιας της μαμας του.

3.Μην την αφηνετε εξω στο μπαλκονι η στον κηπο.Ειναι σημαντικο η κατοικιδια γατα να κοιμαται μεσα στο σπιτι και οχι εξω απο αυτο,ειδικα σε κηπους.

4.Καντε ολα τα εμβολια που χρειαζεται να κανει.Επισης ο κτηνιατρος θα της κανει ενα βιβλιαρειο υγειας,σε περιπτωση που χρειαζεται να ταξιδεψετε με αεροπλανοη αλλο μεσο συγκοινωνιας.

5.Εκπαιδευστε την.Οχι,δεν θα της μαθετε να κανει τουμπες.Θα της μαθετε απλες εντολες,οπως φυγε,βγες εξω,μπες μεσα,κατσε  ησυχα,σταματα.

6.Δωστε της ενα μικρο ονομα.Οι γατες δεν μπορουν να υπακουν σε μεγαλα ονοματα,για αυτο επιλεξτε ενα ονομα με τρεις συλλαβες το πολυ.

  Ελπιζω να βοηθησα αρκετα τους νεους ιδιοκτητες γατας.Φυσικα,θα γραφτουν και αλλα αρθρα για να βοηθησουμε τους νεους γατογονεις οσο πιο πολυ μπορουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου