Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η γατο-κυρια

      Στη γειτονια μου,μαζευονται πολλες γατες.Φυσικα και οι ανθρωποι που ταιζουν με αποφαγια τις αδεσποτες γατουλες μετριουνται στα δαχτυλα.Το αποτελεσμα ειναι γατες να μαλωνουν για μια μπουκια μπαγιατικο ψωμι.Καθημερινα πολλες αδεσποτες γατες πεθαινουν απο την πεινα.
     Ευτυχως για τις αδεσποτες γατες της γειτονιας μου,υπαρχει η γατο-κυρια.Μια γιαγια,που καθε απογευμα περναει απο την γειτονια και ταιζει ολα τα γατια.Με το καροτσακι της λαικης,γεματο γατοτροφες,κονσερβες,ψαρια και κρεας,φοροντας παντα μια ζακετουλα,ενα μαντιλι στο κεφαλι της και γυαλλια ηλιου για ανωνυμια,μοιραζει γατοτροφες και αποφαγια στς γατες,και δεν αφηνει καμια νηστικη!
      Οι γατες την βλεπουν σαν σωτηρα τους.Την βλεπουν απο μακρια και τρεχουν αμεσως να χαιδευτουν στα ποδια της.Εχει αφησει και κεσεδακια απο γιαουρτι με φρεσκο νερο σε πολλα σημεια της γειτονιας.Εχει ονομασει και καθε γατα που ταιζει.
      Η γατο-κυρια ομως,προσπαθει να μειωσει και το συνολο των αδεσποτων,αφου την εχω δει πολλες φορες να αποτρεπει ανθρωπους που εγκαταλειπουν τα κατοικιδια τους,λεγοντας πως τα αγαπαει ολα,ομως δεν μπορει να τα βλεπει νεκρα στον δρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου